Ratsit köper inkomstupplysning.se

Affärs- och kreditinformationsföretaget Ratsit AB köper tjänsten inkomstupplysning.se. Uppköpet ingår som en del av Ratsits strategi att erbjuda flexibla och användarvänliga tjänster till alla företag och privatpersoner i Sverige.

Befintliga medlemmar på inkomstupplysning.se kommer automatiskt att bli medlemmar på ratsit.se. På ratsit.se får du tillgång till motsvarande kreditupplysningstjänster samt ännu fler tjänster. Du kan precis som tidigare ta upplysningar genom att betala via insättning till en ”pott” eller enstaka köp. Om du idag har en ”pott” på inkomstupplysning.se kommer den automatiskt att bli överflyttad till ditt konto på ratsit.se.

Nya medlemmar är också välkomna. Skapa ett konto här

Har du frågor är du välkommen att kontakta Ratsits kundservice, klicka här

Välkommen till ratsit.se

Anders Johansson, VD Ratsit
www.ratsit.seFöretagsupplysning

Vad är en företagsupplysning?

En företagsupplysning är en kreditupplysning där ni kan se finansiell information om ett företag. Vår företagsupplysning innehåller bland annat kreditvärdighet, omsättning, årets resultat, kassalikviditet, soliditet, betalningsanmärkningar, skulder m.m.

Varför behöver jag ta en företagsupplysning?

En företagsupplysning kan vara bra i förebyggande syfte när man ingår en affärsrelation med nya kunder. För att försäkra sig om att få betalt är det vettigt att ta en kreditupplysning och kontrollera om företaget har betalningsanmärkningar eller tidigare skulder hos Kronofogden.

Ett företag med skulder kan ha stora problem med att betala sina räkningar i tid. En billig kreditupplysning kan göra att man enkelt undviker sådana problem.

Vilken lag tillåter publicering av företagsinformation?

Publicering av företagsinformation är allmänna handlingar och faller under tryckfrihetsförordningen och offentlighetsprincipen. Denna princip kan endast frångås när det finns stöd för det i lag.