Ratsit köper inkomstupplysning.se

Affärs- och kreditinformationsföretaget Ratsit AB köper tjänsten inkomstupplysning.se. Uppköpet ingår som en del av Ratsits strategi att erbjuda flexibla och användarvänliga tjänster till alla företag och privatpersoner i Sverige.

Befintliga medlemmar på inkomstupplysning.se kommer automatiskt att bli medlemmar på ratsit.se. På ratsit.se får du tillgång till motsvarande kreditupplysningstjänster samt ännu fler tjänster. Du kan precis som tidigare ta upplysningar genom att betala via insättning till en ”pott” eller enstaka köp. Om du idag har en ”pott” på inkomstupplysning.se kommer den automatiskt att bli överflyttad till ditt konto på ratsit.se.

Nya medlemmar är också välkomna. Skapa ett konto här

Har du frågor är du välkommen att kontakta Ratsits kundservice, klicka här

Välkommen till ratsit.se

Anders Johansson, VD Ratsit
www.ratsit.seInkomstuppgifter

Hur får jag reda på andras inkomstuppgifter?

Med en kreditupplysning kan du enkelt och snabbt ta reda på privatpersoners inkomstuppgifter. I Sverige är inkomster en offentlig handling som köps in av kreditupplysningsföretag och används i beräkningar av ens kreditvärdighet.

Varför behöver jag veta andras inkomst?

En anledning kan vara om du skall sälja en bil eller en vara. Att kontrollera personens inkomst kan ge en indikation på om personen har råd att betala. En kreditupplysning visar även om personen har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Med en låg inkomst och höga skulder är sannolikheten liten att de har råd att betala en dyrare vara.

Vilken lag tillåter publicering av inkomstuppgifter?

Publicering av inkomstuppgifter är allmänna handlingar och faller under tryckfrihetsförordningen och offentlighetsprincipen. Denna princip kan endast frångås när det finns stöd för det i lag.