Ratsit köper inkomstupplysning.se

Affärs- och kreditinformationsföretaget Ratsit AB köper tjänsten inkomstupplysning.se. Uppköpet ingår som en del av Ratsits strategi att erbjuda flexibla och användarvänliga tjänster till alla företag och privatpersoner i Sverige.

Befintliga medlemmar på inkomstupplysning.se kommer automatiskt att bli medlemmar på ratsit.se. På ratsit.se får du tillgång till motsvarande kreditupplysningstjänster samt ännu fler tjänster. Du kan precis som tidigare ta upplysningar genom att betala via insättning till en ”pott” eller enstaka köp. Om du idag har en ”pott” på inkomstupplysning.se kommer den automatiskt att bli överflyttad till ditt konto på ratsit.se.

Nya medlemmar är också välkomna. Skapa ett konto här

Har du frågor är du välkommen att kontakta Ratsits kundservice, klicka här

Välkommen till ratsit.se

Anders Johansson, VD Ratsit
www.ratsit.seKreditupplysning

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är kort och gott en ekonomisk rapport om en person eller ett företag. I denna rapport finns det med bland annat kreditvärdighet, inkomst, betalningsanmärkningar och eventuella skuldsaldo hos Kronofogden.

När kan man ta en kreditupplysning?

En kreditupplysning tas oftast av företag när de vill sälja något på kredit. Privatpersoner kan också ta kreditupplysning på andra. Men då krävs det ett legitimt behov. Några exempel kan vara när man säljer en bil, hyr ut ett hus eller lägenhet. Man vill helt enkelt fastställa att personen är kreditvärdig och kan betala för sig.

Hur fungerar det?

En kreditupplysning hämtas från kreditupplysningsföretag som styrs av kreditupplysningslagen. Lagen säger vad som får sparas och inte i dessa rapporter. För att ta en kreditupplysning måste man registrera ett konto. Därefter laddar man på den summa man behöver till ett saldo. Kreditupplysningar görs enkelt genom att söka fram personen eller företaget och genom att välja vilken typ av kreditupplysning man vill göra. Saldot debiteras därefter.

Vilken lag tillåter publicering av inkomstuppgifter?

Publicering av inkomstuppgifter är allmänna handlingar och faller under tryckfrihetsförordningen och offentlighetsprincipen. Denna princip kan endast frångås när det finns stöd för det i lag.