Ratsit köper inkomstupplysning.se

Affärs- och kreditinformationsföretaget Ratsit AB köper tjänsten inkomstupplysning.se. Uppköpet ingår som en del av Ratsits strategi att erbjuda flexibla och användarvänliga tjänster till alla företag och privatpersoner i Sverige.

Befintliga medlemmar på inkomstupplysning.se kommer automatiskt att bli medlemmar på ratsit.se. På ratsit.se får du tillgång till motsvarande kreditupplysningstjänster samt ännu fler tjänster. Du kan precis som tidigare ta upplysningar genom att betala via insättning till en ”pott” eller enstaka köp. Om du idag har en ”pott” på inkomstupplysning.se kommer den automatiskt att bli överflyttad till ditt konto på ratsit.se.

Nya medlemmar är också välkomna. Skapa ett konto här

Har du frågor är du välkommen att kontakta Ratsits kundservice, klicka här

Välkommen till ratsit.se

Anders Johansson, VD Ratsit
www.ratsit.sePersonupplysning

Vad är en personupplysning?

En personupplysning är en kreditupplysningsrapport om en privatperson. I vår personupplysning finner du information om bland annat inkomst, betalningsanmärkningar, skulder hos Kronofogden, folkbokföringsadress, civilstånd, kreditvärdighet och fastighetsinnehav.

Varför behöver jag ta en personupplysning?

Det finns flera anledningar till att ta en personupplysning. Är ni ett företag som säljer varor på kredit, är det vettigt att kontrollera att köparen har råd att betala varan.

Ni kanske hyr ut lägenheter och vill kontrollera betalningsviljan på hyresgästen innan ni tecknar ett kontrakt. En person med låg inkomst och betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden kan ha svårt att betala sin hyra i tid.

En personupplysning är bra i förebyggande syfte och det behöver inte vara dyrt.

Vilken lag tillåter publicering av personuppgifter?

Publicering av personuppgifter är allmänna handlingar och faller under tryckfrihetsförordningen och offentlighetsprincipen. Denna princip kan endast frångås när det finns stöd för det i lag.