Ratsit köper inkomstupplysning.se

Affärs- och kreditinformationsföretaget Ratsit AB köper tjänsten inkomstupplysning.se. Uppköpet ingår som en del av Ratsits strategi att erbjuda flexibla och användarvänliga tjänster till alla företag och privatpersoner i Sverige.

Befintliga medlemmar på inkomstupplysning.se kommer automatiskt att bli medlemmar på ratsit.se. På ratsit.se får du tillgång till motsvarande kreditupplysningstjänster samt ännu fler tjänster. Du kan precis som tidigare ta upplysningar genom att betala via insättning till en ”pott” eller enstaka köp. Om du idag har en ”pott” på inkomstupplysning.se kommer den automatiskt att bli överflyttad till ditt konto på ratsit.se.

Nya medlemmar är också välkomna. Skapa ett konto här

Har du frågor är du välkommen att kontakta Ratsits kundservice, klicka här

Välkommen till ratsit.se

Anders Johansson, VD Ratsit
www.ratsit.seSkulder

Hur får jag reda på andras skulder hos Kronofogden?

Med en kreditupplysning kan man få reda på aktuella skulder hos Kronofogden. Kreditupplysningsföretag köper in information om aktuellt skuldsaldo från Kronofogden och sammanställer dem i en kreditupplysning, där man bland annat använder informationen för att sätta betalningsanmärkningar och beräkna kreditvärdighet.

Vad är skuldsaldo?

Skuldsaldo är den aktiva skuld som finns noterad hos Kronofogden. Genom att betala av skulder hos Kronofogden minskar denna summa på en kreditupplysning. Men ligger fortfarande kvar som en betalningsanmärkning.

Är skulder och skuldsaldo samma sak?

Det är viktigt att särskilja orden skuld/skulder i samband med lån och skuldsaldo eller skulder hos Kronofogden. Skuldsaldo eller skulder hos Kronofogden får personer som inte sköter sin ekonomi och inte kan betala sina räkningar. Skulder hos en bank får man genom att ta ett lån eller köpa något på kredit.

Kan jag få reda på andras lånskulder?

Endast kreditupplysningsföretaget UC (Upplysningscentralen) lagrar information om krediter och skulder i samband med lån. För att köpa en kreditupplysning hos UC måste ni vara ett företag. Inkomstupplysning.se har ej information om lånskulder.

Vilken lag tillåter publicering av skuldsaldo?

Publicering av skuldsaldo är allmänna handlingar och faller under tryckfrihetsförordningen och offentlighetsprincipen. Denna princip kan endast frångås när det finns stöd för det i lag.